מתכון סיידר Grumpy Englishman

סיידר תפוחים הוא למעשה שיכר שעשוי מתפוחים. הוא התחיל אי שם בימי הביניים. באירופה היין היה שייך לעשירים, פשוטי העם אשר שתו ברוב ימות השנה בירה, הם החליפו את היין של העשירים בשיכר תפוחים חמוץ-מתוק.היום, את כמות הסיידר הגדולה בעולם, שותים כמובן האנגלים.

הסיידר המסורתי הינו יבש, וכיום על מנת לשווק את הסיידרים מוסיפים להם סוכר ( כדוגמת סומרסבי). הסיידר מכיל כ-5% אלכוהול ויכול להוות משקה מעולה לערב שמח… הרי בסוף לזה הוא נועד.

מתכון הזה הוא של הסיידר המסורתי הבסיסי והוא מכיל ארבעה רכיבים מרכיבים בלבד . מתכון זה הינו של סיידר  יבש . הוא חמצמץ וקליל מכיוון שמתאים לשתייה קר ביום קיץ חם והולך מעולה גם ליד מנת בשר כבדה.

השם שנבחר לו הוא: Grumpy Englishman (אנגלי זועף) כי הרי בטוח באחת המסיבות באנגליה יושב לו זקן קשוח עם סיידר חמצמץ וקמטים בעיניים שזועף ורוטן על כך שהוא כבר לא יכול לרקוד כמו בשנות ה-60. לכבודו ולכבוד ימים של מסיבות!

סיידר תפוחים - בישול בירה בייתית

חומרי גלם

  • רכז תפוחים, 100% רכז – 2.4 ליטר
  • שמרים safcider
  • סוכר דקסטרוז – 150 גרם
  • 20 ליטר מים

שלב הערבוב והתסיסה

מכיוון שאנו משתמשים ברכז תפוחים בלבד (ללא תוספות) אשר כבר מכיל סוכרים פשוטים לא נדרש תהליך בישול במתכון זה ואנו ניגש ישירות לשלב התסיסה.

  1. מחטאים את כלל הציוד.
  2. מוזגים כ-4 ליטר מים בטמפ’ החדר לתוך מיכל התסיסה. לאחר מכן, שופכים את רכז התפוחים לתוך המים ומערבבים בעזרת כף הערבוב ולאחר מכן משלימים לכמות הרצויה (20 ליטר).
  3. לאחר ההשלמה, יש לקחת בדיקת צפיפות ראשונה.
  4. מוסיפים את השמרים, מתקינים את הנשם, סוגרים את מיכל התסיסה וממתינים לתחילת התסיסה.
  5. ניתן לעשות starter לשמרים.
  6. יש להקפיד על תסיסה של 7 ימים.

שלב הביקבוק

  1. שוטפים את כלל הבקבוקים ומחטאים את כלל הציוד.
  2. מבצעים בדיקת צפיפות שנייה (יש לערבב את הנוזל במיכל כדי לקבל קריאה נכונה).
  3. מבצעים priming:
    • ממיסים 150 גרם סוכר (דקסטרוז) בכוס מים מורתחים וממתינים להתקררות לבערך 25-30 מעלות.
    • מוזגים את המים למיכל ה-priming (מיכל תסיסה).
    • מחברים את צינור ההעברה השקוף למיכל התסיסה המשנית, את הקצה השני מניחים בתחתית מיכל ה-priming, מוציאים את הנשם ופותחים את הברז.
  4. לאחר הוספת הסוכר, יש להתחיל למלא את הבקבוקים בעזרת הצינור המילוי היעודי ולפקוק אותם בצורה נכונה.
  5. בסיום, יש להניח את הבקבוקים בטמפ’ החדר למשך 10 ימים לטובת תהליך ההגזה.

© 2018 כל הזכויות שמורות לחברת טאז ש.א פיתוח עסקי בע"מ