alcoholic-beverage-ale-beer-1464825

בירה לא רק שותים ביחד, אלה גם מבשלים ביחד!

על בירה וחברים כבר כתבו הרבה דברים ופרסמו הרבה פרסומות, אבל לבישול בירה וחברים יש חשיבות מכרעת על התוצר הסופי.

משחר האנושות היצור שהוא אדם חי בקהילות, הצורך האנושי להיות חלק מחברה מונע מסיבות רבות הכוללות הישרדות והתפתחות של האדם כפרט וכחברה בכלל. אם בעבר היינו שייכים לקהילה שבה אנחנו חיים (שכוללת איפשהוא באזור ה1500 איש), היום אנחנו שייכים להרבה קהילות בזכות הרשתות החברתיות שצצו להן בכל מכשיר נייד עם אינטרנט. מקהילת היישוב, לקהילה של ביה”ס בו למדתי דרך קהילות של הצבא, המקצוע והתחביבים. וכאן, נכנסת קהילת מבשלי הבירה.

נתחיל בקטנה, עד לפני כמה חודשים היה לי חבר אחד שבישל בירה והייתי יכול באמת להתייעץ איתו על איך ולמה. בשנה האחרונה, לאחר הפסטיבל שהקמנו בישוב בו אני גר, התפתחה קהילת מבשלים קטנה (10-12 איש) שאפשר להתייעץ איתם על בישול הבירה. זה מתחיל בטעמים, סגנונות, בדיקת אלכוהול, צבעים, ראש קצף והחלפת מתכונים.

הדבר העיקרי שמרוויחים פה את היכולת ללמוד מכל מפגש כזה. בימים האחרונים אנחנו נמצאים בהכנות לפסטיבל הבירה השני ביישוב. חברתי לאחד המבשלים שהכרתי בפסטיבל שנה שעברה והתחלנו לבנות את המתכון לבירה הבאה שאנחנו רוצים לבשל. זה התחיל בכך שאנחנו רוצים בירה עם המאפיינים של האזור שאנחנו חיים בו. ואז החלטנו ללכת על לאגר. הלכתי לקנות את החומרים ואז בשיחה עם המוכר הוא המליץ דווקא לעשות “שיפטינג” ולבשל בלונד אייל. חישבנו מסלול מחדש והחלטנו שנוסיף טעמי אפרסק לבירה (יש לנו מטעי אפרסקים באזור), אבל נתקלנו פה עם בעיה קטנה שגרמה לנו לשנות מחדש ולחשוב איך אנחנו יכולים לשלב יין מענבי האזור עם הבירה. עכשיו את מי זה מעניין הסיפור הזה? אתכם. בתחילת השיחה פתחתי בקבוק בירה שבישלתי והוא הביא את שלו. שלי מאוד אלכוהולית, כהה יותר (לא מספיק) ועוד יש מה לשפר בה, שלו טעימה, עם ראש קצף יציב ועדיין יש מה לדייק בה. וגם על זה דיברנו. הוא מהנדס אז אצלו הכל עובד מול תחקור ניסויים ובדיקות איכות לכל מוצר. אצלי, מבשלים. מתנסים בטעמים חדשים ועושים מו”פ על כל בישול. השילוב של שני מבשלים כזה הוא חזק ומאוזן. ולכן, השיחות עם מבשלים אחרים יכולות לקדם לכם את הבירה למקומות חדשים. אני למדתי אתמול שני דברים חדשים והוא הצליח להגיע איתי לפשרה בנוגע לסוג היין והכמות שאנחנו הולכים להכניס לתוך החביות.

קהילת מבשלי הבירה הארצית היא אפילו גדולה יותר, ישנן קבוצות לא קטנות בפייסבוק שניתן לקבל בהם מידע רב מאוד ולהתייעץ בנוגע לבישול בירה ולסוגים השונים, כולם לא רק שמחים אלא ששים לעזור לכל אחד ששואל. אנחנו קיבלנו תשובה על איך לשלב יין באחת מקהילות הבירה בפייסבוק.

הקהילות האלה מרימות בישולים משותפים, ערבי למידה, ערבי שתייה, פסטיבלים ואירועים שעוסקים כולם בטהרת הבירה (אומנם לא לפי החוק הבווארי אבל עדיין טהרה).

קהילת המבשלים העולמית היא בקנה מידה אפילו גדול יותר. בעולם הטרנד קיים יותר זמן ומכאן שהוא מפותח יותר. מבשלות קראפט צצות בכל פינה בעולם ואנחנו כמבשלים ושותים זוכים לבירות לא נורמליות.

אז גם כשאתה מתחיל לבשל בירה, תדע…אתה לא ממש לא לבד.

בהצלחה ויאללה, להתחיל לבשל.

שתף פוסט זה

Share on facebook
Share on print
Share on email