מתכון – בירת חיטה Nessada

בירת חיטה מגיעה אלינו במקור מגרמניה. wheat beer או וייצן (לבנה) הם חלק מהשמות הנוספים שלה.
המתכון הזה, נבנה באהבה רבה לבת זוגתי כמתנת יומולדת. זה הסגנון האהוב עליה… אז איך לא?

היא בירה מעוננת, זהובה עם ראש קצף מכובד ויציב וארומות עדינות של תפוז.

הNessada הוא מושג בקרב חבריה מהבית (נשמור את המשמעות במערכת כי הוא מורכב להסבר פשוט), השם התלבש בול על הבירה.

היא בירה זהובה, נעימה ולא קשה לשתייה. היא מאופיינת בכמות אלכוהול של כ-5% ומתאימה כמעט לכל שעה ביום. 

השם שנבחר לה הוא: כמו שאמרנו – Nessada

וייסביר - בישול בירה בייתית

חומרי גלם

  • רכז לתת חיטה,  – 3 קילו
  • גרעיני לתת חיטה 250 גרם
  • גרעיני לתת וינה 250 גרם 
  • גרעיני לתת צ’יט 200 גרם
  • תוספת תבלינים:
    • קליפות תפוז מיובשות 30 גרם
    • גרעיני כוסברה 50 גרם
  • כשות כופתיות
    • סאז 30 גרם
    • טטנאנג 30 גרם
  • שמרים מינכן –  1
  • סוכר דקסטרוז – 150 גרם
  • 20 ליטר מי

אופן ההכנה

  1. 24 שעות לפני הבישול, יש להכניס 2 ליטר מים למקפיא ו-10 ליטר מים למקרר.
  2. מכניסים 8 ליטר מים לסיר בישול ומעלים ל-65 מעלות ומכניסים את גרעיני הלתת ל-35 דקות.
  3. מוציאים את שק גרעיני הלתת, מגבירים את האש וכאשר מגיעים לרתיחה מכניסים את רכז הלתת תוך כדי ערבוב. נותנים לנוזל לרתוח במשך 70 דקות.
  4. כ-60 דקות מסיום הרתיחה, יש להוסיף את הסאז (כשות).
  5. כ-15 דקות מסיום הרתיחה, יש להוסיף את הטטנאנג (כשות).
  6. כ-10 דקות מסיום הרתיחה, יש להוסיף את קליפות התפוז וגרעיני הכוסברה. (רצוי להוסיף בשק קטן)
  7. בסיום הרתיחה, מוזגים את התירוש לתוך מיכל התסיסה המחוטא, משלימים ל-20 ליטר עם הבקבוקים מהמקרר והמקפיא וממתינים עד להתקררות התירוש לטמפ’ החדר.

שלב התסיסה (כולל תסיסה משנית)

  1. מחטאים את המשורה וההידרומטר.
  2. מבצעים starter לשמרים (אופציונאלי).
  3. לוקחים בדיקת צפיפות ראשונה.
  4. מפזרים את השמרים לתוך מיכל התסיסה. או בוצע starter, פשוט מוזגים את כוס המים עם השמרים למיכל התסיסה.
  5. סוגרים הרמטית וממתינים לתחילת התסיסה.

    תסיסה משנית
  6. מחברים את צינור העברה לברז מיכל התסיסה הראשונה, את קצה הצינור השני מניחים בתחתית מיכל התסיסה השנייה.
  7. מוציאים את הנשם ופותחים את הברז.
  8. בסיום, סוגרים את מיכל התסיסה ומחזירים את הנשם למקומו.

שלב הביקבוק

  1. שוטפים את כלל הבקבוקים ומחטאים את כלל הציוד.
  2. מבצעים בדיקת צפיפות שנייה (יש לערבב את הנוזל במיכל כדי לקבל קריאה נכונה).
  3. מבצעים priming:
    1. ממיסים 150 גרם סוכר (דקסטרוז) בכוס מים מורתחים וממתינים להתקררות לבערך 25-30 מעלות.
    2. מוזגים את המים למיכל ה-priming (מיכל תסיסה).
    3. מחברים את צינור ההעברה השקוף למיכל התסיסה המשנית, את הקצה השני מניחים בתחתית מיכל ה-priming, מוציאים את הנשם ופותחים את הברז.
  4. לאחר הוספת הסוכר, יש להתחיל למלא את הבקבוקים בעזרת הצינור המילוי היעודי ולפקוק אותם בצורה נכונה.
  5. בסיום, יש להניח את הבקבוקים בטמפ’ החדר למשך 10 ימים לטובת תהליך ההגזה.

© 2018 כל הזכויות שמורות לחברת טאז ש.א פיתוח עסקי בע"מ