מתכון BLACK SUN– STAUT!

הסטאוט הוא סגנון של בירה שאוכלים. סתם,
לא באמת… אבל מדובר בבירה שהיא מיוחדת במרקם והנראות שלה. היא שחורה כמו לילה בלי
כוכבים, יש לה מקרם קרמי ומראה טיפה חלבי כאשר מוזגים אותה. הסטאוט המוכר ביותר
בעולם הוא גינס. כדי להגיש אותו בצורה נכונה, נדרש לעבוד הדרכת מזיגה וצורת הגשה.
כזה מיוחד הוא הסטאוט. אבל הייחודיות של הגינס שהיא שמגישים אותם עם חנקן במזיגה…
בבית כדי להגיע למרקמים וצורת ההגשה אנחנו נדרשים להשתמש בחומרי גלם אחרים… במקרה שלנו, משתמשים בשעורה שנותנת את האפקט הקרמי והמרקמי המיוחד לסטאוט.

קראנו לו Black Sun כי הסטאוט הוא לגמרי שמש שחורה. למרות שהוא
כהה, הוא יכול להאיר לך את הלילה.

הסטאוט הוא התפתחות של הפורטר המוכר
והידוע.

 

הstout מכיל 5% אלכוהול.

בישול בירה בייתית
מתכון בישול בירה בייתית סטאוס STAUT

חומרי גלם

  • רכז לתת כהה – 3 ק”ג
  • שעורה קלויה – 400 גרם
  • גרעיני לתת:
    • קריסטל 100 גרם
    • שחור (1080) 100 גרם
    • שוקולד 150 גרם
    • פייל אייל 150 גרם
    • חיטה 100 גרם
  • כשות כופתיות
    • קסקייד 30 גרם
    • קסקייד 15 גרם
  • שמרים S-04 – שקיק 1 (11.5 גרם)
  • סוכר דקסטרוז – 120 גרם
  • 20 ליטר מים

אופן ההכנה

    1. 24 שעות לפני הבישול, יש להכניס 2 ליטר מים למקפיא ו-10 ליטר מים למקרר.
    2. מכניסים 8 ליטר מים לסיר בישול.
    3. מעלים ל-62 מעלות צלזיוס ומכניסים את שק לתת הייחוד למשך 30 דקות.
    4. מוציאים את שק גרעיני הלתת, מגבירים את האש וכאשר מגיעים לרתיחה מכניסים את רכז הלתת תוך כדי ערבוב. נותנים לנוזל לרתוח במשך 30 דקות.
    5. כ-30 דקות מסיום הרתיחה, יש להוסיף את הכשות. (קנט גולדינגס 45 גרם)
    6. כ-15 דקות מסיום הרתיחה, יש להוסיף את הכשות. (קנט גולדינגס 15 גרם)
    7. סה”כ רתיחה לנוזל – 30 דקות!
    8. בסיום הרתיחה, מוזגים את התירוש לתוך מיכל התסיסה המחוטא, משלימים ל-20 ליטר עם הבקבוקים מהמקרר והמקפיא וממתינים עד להתקררות התירוש לטמפ’ החדר.

שלב התסיסה

    1. מחטאים את המשורה וההידרומטר.
    2. מבצעים starter לשמרים (אופציונאלי).
    3. לוקחים בדיקת צפיפות ראשונה.
    4. מפזרים את השמרים לתוך מיכל התסיסה. או בוצע starter, פשוט מוזגים את כוס המים עם השמרים למיכל התסיסה.
    5. סוגרים הרמטית וממתינים לתחילת התסיסה.

       

      שלב התסיסה המשנית:

    6. מחברים את צינור העברה לברז מיכל התסיסה הראשונה, את קצה הצינור השני מניחים בתחתית מיכל התסיסה השנייה.
    7. מוציאים את הנשם ופותחים את הברז.
    8. בסיום, סוגרים את מיכל התסיסה ומחזירים את הנשם למקומו.

שלב הביקבוק

    1. שוטפים את כלל הבקבוקים ומחטאים את כלל הציוד.
    2. מבצעים בדיקת צפיפות שנייה (יש לערבב את הנוזל במיכל כדי לקבל קריאה נכונה).
    3. מבצעים priming:
      1. ממיסים 120 גרם סוכר (דקסטרוז) בכוס מים מורתחים וממתינים להתקררות לבערך 25-30 מעלות.
      2. מוזגים את המים למיכל ה-priming (מיכל תסיסה).
      3. מחברים את צינור ההעברה השקוף למיכל התסיסה המשנית, את הקצה השני מניחים בתחתית מיכל ה-priming, מוציאים את הנשם ופותחים את הברז.
    4. לאחר הוספת הסוכר, יש להתחיל למלא את הבקבוקים בעזרת הצינור המילוי היעודי ולפקוק אותם בצורה נכונה.
    5. בסיום, יש להניח את הבקבוקים בטמפ’ החדר למשך 10 ימים לטובת תהליך ההגזה.

     

© 2018 כל הזכויות שמורות לחברת טאז ש.א פיתוח עסקי בע"מ