בישול בירה בייתית

מחשבות על בירה

המיזם של Breaking Beer כבר קיים שנה וחצי כמעט. 

המטרה שלשמה הוא נוצר והופק הייתה ועודנה להפיץ את בשורת בישול הבירה בבית.
מילים גדולות שמורכבות מיותר מידי אותיות והברות מפחידות אנשים והם נמנעים או נרתעים מלבשל. אז שגיא ואני, אנשי הדרכה ובירה החלטנו להרים את הכפפה.

 

היום כולם מדברים על זום ולמידה מרחוק, אבל coursera, udemy ואנחנו חשבנו על זה קודם. והיום אחרי שכבר אפשר להגיד בבירור שהקורס עובד אפשר לקחת נשימה ולכתוב על זה. 

 

יותר ויותר אנשים מבינים שהקורס שלנו הוא לא סתם “הנפצה” אלא אירוע רציני מאוד ויעיל ביותר. 

 

יש לנו מבשל אחד שכבר מבשל בירה לפאב במושב שלו ועכשיו התחיל לשווק גם במעבר. יש לנו מבשלים שעושים באצ’ אחרי באצ’ ומתחילים לשלוח לנו מתכונים כדי שנעלה לאתר ובין לבין יש לא מעט מבשלים ולא מספיק מבשלות (רמז לנשים שקוראות את הטקסט הזה)…

 

מה עוד העזנו לעשות? סדנאת טעימות בירה מצולמת. כן. גם אנחנו. הטייק הראשון היה מאוד טכני… הטייק השני (שתוכלו לראות) היה מאוד כיף. כי בירה זה כיף. זה חברים, זה אוויר טוב, זה אווירה של ביחד (היינו בריחוק חברתי… מסוים).

 

הקורס גרם לי לצאת מאזור הנוחות שלי… פתאום התחלתי לחשוב על לבשל לאגר (WTF?), אני מחפש את המתכון הנכון לעשות בירה ירוקה לSt. Patrick’s day ואני קורא ולומד יותר ויותר על בירה. ומחשבות על אול גריין וחביות ואולי איזה מקרר תסיסה קטן…

 

אבל עכשיו קורונה (אם תקראו את זה אחרי 1/11/2020, אז היה פה קורונה ב2020 והיא נראתה כמו השנה הכי גרועה ever וגם שון קונרי נפטר אתמול) ואי אפשר להתעלם מהעובדה שעולם הבירה קיבל חתיכת מכה רצינית. פאבים סגורים, חביות מרקיבות והימנעות ממפגשים חברתיים שהם הם המהות של לשתות בירה. אז לאט לאט מגלים שיש סולידריות למרחקים. בעל פאב אחד החליט שנמאס לו שהפאב ריק… בגלל שלא יכול היה למכור בירה, החליט שהוא מוזג אותה להמונים. מהכתיבה שלו, אפשר להרגיש את ההתרגשות להגיש בירה לאנשים אחרים. והמחיר לא משנה. 

התחילו לעשות משלוחים של בירה למבודדים. כי אוכל זה חשוב והישרדותי, אבל לתת למישהו בירה עם מילה טובה הופך את הבידוד לנעים יותר. אני קיבלתי משלוח כזה מחבר, 4 בירות ובקבוקון של בירה מזוקקת. היו לי דמעות בעיניים כשהגיע המשלוח, התרגשתי כמו רד נק בחנות נשקים בטקסס. את אחד הבקבוקים, הבאתי לחבר-מבשל אחר שהיה בבידוד במשך כמעט 4 שבועות, היה שווה לראות אותו שמח מהחלון. Sharing is fucking caring. 

בקיצור, הקורונה לימדה את המבשלים ואוהבי הבירה שאין שום חיידק שבעולם שיעצור אותנו מלהביא בירה טובה, איכותית וטעימה לעולם. 

 

יאללה, נהיה פה כבד… ולא שתיתי גינס היום…
לכו לפתוח בירה…. 

לחיים. 

לשיתוף הפוסט

Share on facebook
Share on print
Share on email