מתכון All American– NEIPA!

ניו אינגלינד IPA או ה-NEIPA הפך להיות אחד הסגנונות המבוקשים… המתכונים שלה הם מתכונים מהתקופה האחרונה, אפשר לומר שזו האבולוציה של המתכונים… הפעם מדובר  בפיתוח של תעשיית הבירה האמריקאית אשר הביאה לעולם בשורת בירה חדשה.  הכשות האמריקאית החלה להיכנס לסגנונות בירה שונים והפכה אותם ממתכונים אנגלים קלאסיים למתכונים אמריקאים מובהקים. אולי מכל סגנונות הבירה החדשים שנולדו בשנים האחרונות, ה-NEIPA היא המייצג הטוב ביותר של הבירה האמריקאית החדשה. על כן, קיבלה את שמה…

בירה עכורה בטעמים טרופיים של נקטר הדרים עם מרקם קרמי וקליל. המתכון הוא חדש ומיועד לבירה מודרנית אליה הוספה כשות בתהליך התסיסה (דריי הופינג). תהליך הדריי הופינג נותן לבירה את הטעמים האקזוטיים והפירותיים שממוצים מהכשות אך לא ממצה את המרירות של הכשות ולכן הבירה אינה מרה.

 

הIPA נעה בין 6-7% אלכוהול.

בישול בירה בייתית
מתכון בישול בירה בייתית ALL AMERICAN מסוג NEIPA

חומרי גלם

  • רכז לתת כהה – 3 ק”ג
  • גרעיני לתת:
    • שיבולת שועל  500 גרם
    • חיטה  250 גרם
    • פילסנר  750 גרם
  • כשות כופתיות
    • סנטניאל 20 גרם
  • כשות כופתיות (דריי הופ)
    • סנטניאל 10 גרם
    • גרילו 30 גרם
    • HBC כשות – 30 גרם 
    • אל דוראדו 30 גרם
  • שמרים S-33 – שקיק 1 (11.5 גרם)
  • סוכר דקסטרוז – 120 גרם
  • 20 ליטר מים

אופן ההכנה

    1. 24 שעות לפני הבישול, יש להכניס 2 ליטר מים למקפיא ו-10 ליטר מים למקרר.
    2. מכניסים 8 ליטר מים לסיר בישול.
    3. מעלים ל-62 מעלות צלזיוס ומכניסים את שק לתת הייחוד למשך 30 דקות.
    4. מוציאים את שק גרעיני הלתת, מגבירים את האש וכאשר מגיעים לרתיחה מכניסים את רכז הלתת תוך כדי ערבוב. נותנים לנוזל לרתוח במשך 30 דקות.
    5. כ-30 דקות מסיום הרתיחה, יש להוסיף את הכשות. (סנטניאל – 20 גרם)
    6. סה”כ רתיחה לנוזל – 30 דקות!
    7. בסיום הרתיחה, מוזגים את התירוש לתוך מיכל התסיסה המחוטא, משלימים ל-20 ליטר עם הבקבוקים מהמקרר והמקפיא וממתינים עד להתקררות התירוש לטמפ’ החדר.
    8.  

שלב התסיסה

    1. מחטאים את המשורה וההידרומטר.
    2. מבצעים starter לשמרים (אופציונאלי).
    3. לוקחים בדיקת צפיפות ראשונה.
    4. מפזרים את השמרים לתוך מיכל התסיסה. או בוצע starter, פשוט מוזגים את כוס המים עם השמרים למיכל התסיסה.
    5. סוגרים הרמטית וממתינים לתחילת התסיסה.
    6. לאחר כשבוע של תסיסה, נכניס את הכשות לשק קטן ואת השק נניח בתוך המיכל.
    7. לאחר הנחת השק סוגרים הרמטית. ממתינים לפחות עוד 4 ימים.
    8. למי שמעוניין, ניתן לעשות את הדריי הופינג גם במיכל התסיסה המשנית.

      שלב התסיסה המשנית:
    9. מחברים את צינור העברה לברז מיכל התסיסה הראשונה, את קצה הצינור השני מניחים בתחתית מיכל התסיסה השנייה.
    10. מוציאים את הנשם ופותחים את הברז.
    11. בסיום, סוגרים את מיכל התסיסה ומחזירים את הנשם למקומו.

שלב הביקבוק

    1. שוטפים את כלל הבקבוקים ומחטאים את כלל הציוד.
    2. מבצעים בדיקת צפיפות שנייה (יש לערבב את הנוזל במיכל כדי לקבל קריאה נכונה).
    3. מבצעים priming:
      1. ממיסים 120 גרם סוכר (דקסטרוז) בכוס מים מורתחים וממתינים להתקררות לבערך 25-30 מעלות.
      2. מוזגים את המים למיכל ה-priming (מיכל תסיסה).
      3. מחברים את צינור ההעברה השקוף למיכל התסיסה המשנית, את הקצה השני מניחים בתחתית מיכל ה-priming, מוציאים את הנשם ופותחים את הברז.
    4. לאחר הוספת הסוכר, יש להתחיל למלא את הבקבוקים בעזרת הצינור המילוי הייעודי ולפקוק אותם בצורה נכונה.
    5. בסיום, יש להניח את הבקבוקים בטמפ’ החדר למשך 10 ימים לטובת תהליך ההגזה.

     

© 2018 כל הזכויות שמורות לחברת טאז ש.א פיתוח עסקי בע"מ